Culiningus
de impact van eten
Culiningus, de impact van eten.

 

Wie komt er langs en wat ga je eten?

Wat je ook maakt, je wilt dat de ander het lekker vindt. Sterker nog, je wilt dat de ander het héél lekker vindt.

Oké, eigenlijk wil je dat ze morgen tegen hun collega’s zeggen dat ze gisteravond zo’n ongelofelijk coole avond gehad hebben! Of middag, of ochtend...

 

‘Het leven bestaat uit de kleine momenten,

groter kan het nooit worden.’

 

Waarom nodig je iemand uit om langs te komen? Komt hij of zij voor het eerst? Wat is dan de indruk die je achter wilt laten?

Is het iemand waar je eigenlijk veel meer mee wilt doen dan alleen een hapje eten en drankje...? Is het een groepje vrienden of collega’s?

Eigenlijk gaat het vaak helemaal niet om het eten. Het gaat er gewoon om bij elkaar te zijn. Maarrr… wat ga je iedereen voorzetten. WAT GA JE MAKEN??

 

Er zijn plenty internetsites en kookboeken genoeg. Je kunt overal wel ideetjes uit halen.

Maar voor iets aparts, iets speciaals, iets simpels, iets kleins maar idioot lekker en opvallend, moet je jezelf toch een versuffing zoeken.

 

Dat wil je toch niet. Wat jij wilt weten zijn eenvoudige voorbeelden van waanzinnig lekkere recepten voor elke gast die bij je komt eten.

Voor elke gelegenheid.

Stel: je woont voor het eerst op jezelf. Of voor de tweede keer, of de derde. Je wilt iets maken wat best eenvoudig is maar waarvan je wel wilt dat je gast of gaste ervan aan het zuurstof moet.

OMG of WTF moeten regelmatig terugkomende uitroepen zijn.

 

Je bent wat je eet. Je wordt wat je kookt. De Culiningus geeft je invulling voor ochtenden, middagen, avonden en zelfs nachten van je leven die je niet wilt (laten) vergeten.

Je eigen reclame op tafel.

Categorieën